fbpx

Rodila 44 djece, a ima tek 39 godina

ivot žene s najviše djece u Ugandi, nije ni nmalo lak.

Sa svega 39 godina, Mariam Nabatanzi iz sela Kabimiri u Ugandi ima četiri trojke, tri četvorke, šest parova blizanaca, i više rođenja po jedno dijete.

Sva djeca imaju istog oca. Nažalost, među djecom koju je rodila, šestoro je preminulo piše kenijski portal “Standard Media”.

Udala se sa svega 12 godina i tada je zamalo izbjegla smrt – njena majka stavljala je komadiće stakla u hranu koje su jela njena braća i sestre. Nažalost četvoro njenih najbližih umrlo je jedući hranu sa staklom. Ona je imala sreću da preživi jer nije bila u kući u trenutku ručka.

Mariam Nabatanzi udala se 1993. godine za čovjeka koji je tada imao 40 godina. Shvatila je gdje je došla i morala da se snađe u novim okolnostima. Njen muž je imao više žena i već je bio doveo nekoliko djece iz prethodnih brakova. Mariam se sada brine i o njima.

Čim se udala sa 12 godina, rodila je blizance. Dvije godine kasnije, rodila je trojke, a ubrzo nakon tog poroda rodila je četvorke.

Kada je bila u šestoj po redu trudnoći, Mariam Nabatanzi je već imala 18 djece.

Želeći da prestane rađati, otišla je doktoru koji je rekao da to ne smije uraditi zbog materice i da bi je to moglo ubiti.

Sa svega 23 godine života imala je 25 djece. Tada je otišla u bolnicu, želeći da konačno prekine sa trudnoćama. Na njenu žalost, ponovo su joj savjetovali da iz zdravstvenih razloga to ne bi bilo dobro.

Starija djeca počela su joj pomagati u čuvanju i brizi za mlađe braću i sestre.

Nažalost, nakon 25 godina braka i 44 djece, ovu hrabru ženu napustio je muž i ostavio je samu da se brine o djeci kojoj je otac.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila