Početna Prijedorski region Rodić na funkciji od 25. januara

Rodić na funkciji od 25. januara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru, na kojoj bi Dragutin Rodić trebalo da bude imenovan za novog predsjednika odbora, nakon što je Milenko Đaković podnio ostavku na tu funkciji, zakazana je za 25. januar, potvrđeno je juče “Glasu Srpske”.

Đaković, koji uz nekoliko bitnih stranačkih funkcija obavlja i dužnost gradonačelnika Prijedora, podnio je ostavku krajem prošle sedmice na mjesto šefa prijedorskog odbora, jer, kako je u nedjelju potvrdio za “Glas”, ne može da se posveti tom poslu koliko bi trebalo u godinu u kojoj će biti održani lokalni izbori.

Za njegovog nasljednika odabran je Rodić, koji je na visokim pozicijama u DNS-u od njenog osnivanja, a vodio je i Izborni štab stranke u proteklim izbornim ciklusima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider DNS-a Nenad Nešić potvrdio je “Glasu Srpske” da je juče razgovarao sa Đakovićem, koji ga je i zvanično obavijestio da su obaveze jedini razlog zbog kojeg je odlučio da ode sa mjesta predsjednika prijedorskog odbora.

– Prijedlog Gradskog odbora je da Dragutin Rodić bude novi predsjednik. Riječ je o iskusnom čovjeku koji je jedan od tvoraca današnjeg DNS-a i koji će nesumnjivo sa dosta snage i elana raditi na pripremi povodom izbora na lokalnom nivou, s ciljem postizanja što boljeg rezultata – rekao je Nešić i dodao da će prisustvovati sjednici prijedorskog odbora krajem ovog mjeseca.

Nešić je juče izjavio da sa Rodićem, od kada je u DNS-u, ima korektne odnose te da nikada nije bilo nesuglasica.

Glas Srpske

ASHA prodaja vozila