Početna Prijedorski region Rodbina i prijatelji oprostili se od Ljubiše i Andree Aramanda

Rodbina i prijatelji oprostili se od Ljubiše i Andree Aramanda

Porodica, prijatelji i saradnici oprostili su se danas od Ljubiše Aramande (47) i njegove kćerke Andree (23), koji su stradali u padu sportskog aviona 31. decembra. Komemoraciji su prisustvovali brojni građani koji su poznavali Aramandu i cijenili veliki doprinos koji je dao u vazduhopolovstvu, planinarstvu, motociklizmu, sportu i humanom radu. U ime prijedorskih vazduhoplovaca, od Aramande se oprostio Siniša Vujaković.

“Okupili smo se da u praksi potvrdimo istinitost one izreke da ljudi umiru tek onda kada nema nikog ko ih se sjeća. Smrt jeste rastanak, ali nije kraj i živjeće naš Ljubo još dugo, u našim srcima u kojima je našao svoje mjesto, u našim uspomenama, u sjećanju, u našim pričama o tome šta je sve uradio za Aeroklub ‘Prijedor’ i šta bi još uradio da je ostao s nama. Ljubiša Aramanda bio je rukovodilac najuzornije, najbolje organizovane i najbrojnije sekcije u Aeroklubu ‘Prijedor’. Njegovo ime već duži niz godina ide uz jedriličarski sport u ovom gradu. Njegovim odlaskom u legendu, ostaje praznina koju mi ničim ne možemo da popunimo. Još ne vidjeh nikog s tolikom energijom, s tolikim entuzijazmom i takvom predanošću poslu koga se prihvati, kao što je bio Ljubiša Aramanda. Počivala u miru, Andrea, plavo ti nebo, Ljubo, vidimo se”, rekao je Vujaković na komemoraciji u gradskom pozorištu.

Prigodnim riječima od Aramande su se oprostili prijatelji iz Planinarskog saveza za čijeg je predsjednika nedavno bio izabran po treći put.

“Sa nevjericom se opraštamo od tebe, čovjeka lavovskog srca, snage uma, našeg brata, prijatelja, pilota, jedriličara. Volio si planete i mora, volio se nebo i rijeku, volio si život i hrabro išao kroz njega, a više od svega volio si porodicu i svoja dva zlata, dva anđela. Jedna od njih, tvoja Andrea, na zalasku stare godine, otišla je s tobom na tvoj najkraći i posljednji let. Mi smo izgubili, a nebo je dobilo najboljeg od nas. Naše te duše danas u vječne visine prate. Čuvaj svoju Andreu u carstvu nebeskom, kao što ćemo mi zauvijek čuvati uspomenu i sjećanje na tebe”, riječi su Radoje Vojvodića, predsjednika Nadzornog odbora PS RS.

Od pokojnog Ljubiše oprostile su se i njegove kolege iz “Elektrokrajine”, te bliski prijatelji njegove kćerke Andree, koja je bila zaposlena u Gradskoj upravi Prijedor. Na komemoraciji su pročitani telegrami saučešća koje su porodici Aramanda uputili Milorad Dodik, predsjednik RS, Radovan Višković, premijer, Željka Cvijanović