fbpx

Robna kuća ,,Patrija” prodata preduzeću „MG Mind” iz Mrkonjić Grada

Robna kuća ,,Patrija” u Prijedoru prodata je preduzeću „MG Mind” iz Mrkonjić Grada.

To je potvrdio i vlasnik „MG MIND” Mladen Milanović, koji je istakao da je kupio „Patriju” još u decembru 2016. godine, te da je u toku izvršni postupak i da bi uskoro trebalo da preuzme objekat u centru grada.

Naime, preduzeće iz Mrkonjić Grada objekat je kupilo od austrijske kompanije „Heta” koja je prije nekoliko godina preuzela sva nenaplativa potraživanja Hipo banke. U tom paketu je preuzela i „Patriju” koja je bila pod hipotekom ove banke.

Međutim, Milanović ne otkriva koliko je koštala kupovina robne kuće.

-Cijena je poslovna tajna. Ali sigurno je da će u objekat biti mnogo uloženo jer će prij rekonstrukcije biti dosta toga uklonjeno, ostaće samo zidovi nekadašnjeg objekta. Moramo uraditi novi projekat i dobiti sve potrebne dozvole – rekao je Milanović za “EuroBlic”

Dodaje da te nakon ulaska u posjed „Patrije” prvo razgovarati sa gradskom upravom Prijedora.

– Vidjećemo kakva je njihova vizija, ali mi želimo da od “Patrije” napravimo najjlepši objekat u Prijedoru. To će biti tržni centar i zaposlićemo nove radnike. Nadam se da će ovo biti pozitivna priča u javnosti – poručio je on.

Između ostalog, Milanović je vlasnik banjalučke “Tržnice”, komunalnog preduzeća “Čistoća” kao i brojnih poslovnih objekata u centru Banjaluke.

 

Blic

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila