Početna Vijesti “Ris” nanjušio dobro skrivenu laboratoriju droge

“Ris” nanjušio dobro skrivenu laboratoriju droge

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro sakrivena savremena laboratorija za uzgoj marihuane, sa oko 500 stabljika, 60 lampi i 1.070 saksija, te veća količina novca i oružje, pronađeni su na imanju oca i sina Radislava i Saše Narančića u Srpcu, a oni su u četvrtak i uhapšeni, saznaju “Nezavisne”.

Laboratorija je pronađena u okviru akcije “Ris”, koju su realizovali pripadnici Agencije za istragu i zaštitu SIPA po naredbama Osnovnog suda u Gradišci i Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a bila je u tajnom podrumskom prostoru hale koju su koristili Narančići.

Kako nezvanično saznajemo, prostorija za uzgoj marihuane bila je tako dobro skrivena da je iznenadila i istražioce, jer ih je put do nje vodio preko skrivenog prolaza ispod stola za cirkular, a vrata su otvarana na dugme stola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nam je u petak potvrdio Luka Miladinović, portparol SIPA, u pretresu dvije lokacije koje koriste lica kojima je naveo inicijale, pronađeni su 500 stabljika, 60 lampi, 1.070 saksija, veća količina novca, raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osim toga, kako je naveo, privremeno su oduzeta i dva automobila, a uhapšena lica osumnjičena su za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

“Osumnjičena lica će nakon ispitivanja biti predata u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci”, rekao je u petak Miladinović.

Nezvanično saznajemo da su neke stabljike bile visine i do pola metra, dok je u skrivenoj laboratoriji bila instalirana i specijalna oprema za uzgoj i bolji rast te se ova laboratorija može svrstati među najveće koje su pronađene u proteklom periodu.

Takođe saznajemo da je pronađeno i 13.000 evra, kao i 10.000 maraka te nekoliko pištolja i automatskih pušaka, a utvrđuje se da li novac potiče iz krivičnog djela.

Hapšenje komšija zbog droge iznenadilo je mještane koji su nam ispričali da njih nikad ne bi mogli povezati sa drogom, a kamoli tolikom laboratorijom za proizvodnju, jer je Saša sportski tip, štaviše, u svom mjestu je poznat kao teniser i lokalni šampion.

Ništa manje ih nije iznenadilo hapšenje njegovog oca, koji ima svoju drvoprerađivačku radionicu, a i zaposlen je u lokalnoj privatnoj firmi.

ASHA prodaja vozila