Početna Lifestyle Riješenje za brzo sušenje kose bez fena

Riješenje za brzo sušenje kose bez fena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fen oštećuje kosu, a čekanje da se samo osuši u zimskom periodu osim što taje cijelu vječnost, također je i opasno za zdravlje.

Donosimo vam trikove uz koji ćete proces sušenja kose svjesti na minimum.

1. Koristite regenerator

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo sušenje kose započinje još u tušu i to uz regenerator. Regeneratori zbog silikona koje su ugrađeni u njihovu teksturu, imaju djelovanje na kosu koje odbija vodu i apsorbira manje vlage i samim time omogućuje kosi brzo sušenje. Nakon što nanesete regenerator, dobro počešljate kosu prije ispiranja kako bi svaka vlas bila obuhvaćena.

 2. Koristite peškir od mikrofibre 

Zbog grube strukture normalni peškiri utječu na strukturu kose, a vlaga može prodrijeti dublje u kosu te postaje ispucala. Najbolje rješenje su peškiri od mikrofibre, jer oni apsorbiraju do dvostruko više vlage te su veoma nježni.

3. Povucite majicu preko vaše kose

Ovaj trik posebno je pogodan za kovrdžavu kosu. Jednostavno stavite pamučnu majicu preko vrata kao da je želite obući, a zatim je skidajte sve dok obrub vrata majice ne bude preklopljen s linijom gdje počinje vlasište. Pamuk je izuzetno lagan, a istovremeno dobro upija vlagu, a vaša kosa moći će disati za razliku od one umotanu u ručnik.

4. Koristite proizvode za brzo sušenje

Svi oni koji su posebno nestrpljivi, mogu kupiti proizvode za brzo sušenje. Polimeri koje ovi proizvodi sadrže, pomažu pri bržem sušenju kose.

Nezavisne novine

ASHA prodaja vozila