Početna Prijedorski region Zabune oko parking karte i web sajta gradske uprave Prijedora

Zabune oko parking karte i web sajta gradske uprave Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena parking karte u Prijedoru iznosi od 10 do 40 maraka mjesečno ili od 100 do 400 maraka godišnje u zavisnosti od zone parkirališta, te da li se radi o stanaru ili ne. Pored ovoga korisnici moraju da plate i administartivnu taksu koja iznosi 10 maraka.

Ovo objašnjavaju iz Odsjeka za saobraćaj grada Prijedora, nakon što se našoj redakciji obratio Prijedorčanin sa tvrdnjom da je zbunjen podacima koje je dobio o cijeni karte za parking.

Naime, on kaže da je telefonskim putem kontaktirao Parking servis grada Prijedora sa upitom o cijeni mjesečne parking karte za drugu zonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rekli su mi da je cijena mjesečne parking karte 20 KM ili ako kupujem godišnju kartu ona iznosi 200 KM, te da moram dostaviti kopiju potvrde o vlasništvu vozila, kopiju lične karte, potvrdu o uplati 20 KM i u šalter sali Gradske uprave popuniti zahtjev za izdavanje parking karte, te sve navedeno predati na dalju obradu – kaže ovaj Prijedorčanin.

Dodaje da je registrovan kao korisnik eUprave na sajtu Gradske uprave Prijedor te da je pokušao da provjeri kako da zahtjev podnese elektronski.

– Međutim, tu sam došao na barijeru. Naime, u sklopu navedenog zahtjeva postoji klauzula koja kaže uz zahtjev priložiti kopiju potvrde o registraciji za vozilo, dokaz da je podnosilac zahtjeva stanar, ako se traži povlaštena parking karta za stanare i administrativna taksa u iznosu od 10 KM. Na osnovu navedenog ja sam sada zbunjen, da li je mjesečna karta 20 plus 10 KM ili samo 10 KM ili samo 20 KM, meni stvarno više nije jasno – ističe on.

Dodaje da mu nije jasno ako uzima mjesečnu kartu da li svaki mjesec treba da podnosi zahtjev za izdavanje mjesečne karte i da li svaki mjesec plaća dodatnu taksu od 10 KM.

– Takođe, u obrascu zahtjeva ne navodi se stavka dokaz o uplati novca za parking kartu – tvrdi on.

Navodi da u sklopu eUprave postoji opcija Pomoć putem koje je pokušao da dobijem odgovore na ove nejasnoće.

– Kada sam otkucao tekst poruke i kliknuo na opciju pošalji dolazi do greške, naime sistem me obavještava da moram unijeti samo alfanumeričke znakove kako bih poslao upit, a ja sam unosio i znakove interpunkcije, što smatram sasvim normalnim prilikom pisanja neke rečenice i slično – kaže on.

(Srpskainfo)