Početna Prijedorski region RIJEŠENA NEUSAGLAŠENOST PRAVILNIKA O NAPLATI PARKINGA

RIJEŠENA NEUSAGLAŠENOST PRAVILNIKA O NAPLATI PARKINGA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parking se u Prijedoru gotovo cijelu deceniju naplaćivao mimo zakona, tvrdi predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović. Kako kaže, od 2012. godine pa na dalje parking se naplaćivao na osnovu pravilnika  koju je donio tad aktuelni gradonačelnik.

Taj pravilnik nije bio u skladu sa Odlukom o komunalnim taksama, kao ni sa Zakonom o komunalnim taksama RS, tvrdi Duratović.

– Na posljednjoj sjednici Skupštine grada izmijenjena je odluka o naplati parkinga u našem gradu.Time smo naplatu parkiranja i ove zone doveli u neku zakonsku regulativu. Ali, ponavljam, od 2102. pa do skoro bivše gradske vlasti parking su naplaćivale mimo zakona  – izjavio je Duratović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je neusaglašenost postojala, potvrđeno nam je iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, ali kažu da je sad sve dovedeno u red.

– Postojala je odluka iz 2012. po kojoj je cijena parkiranja bila različita u odnosu na one koje se primjenjuju danas. Nažalost, neko u prethodnom periodu nije izvršio promjenu te odluke. Mi smo kontrolišući dokumenta uvidjeli da postoji razlika u cijeni i jednostavno smo na zadnjoj Skupštini  to uskladili sa zakonom i pravilnikom o načinu parkiranju u gradu Prijedoru – kaže v.d. načelnika ovog Odjeljenja Dragoslav Kabić.

Što se tiče vozača, za njih sve ostaje isto kad je riječ o cijeni.

Što se tiče nekih novina kad je parkiranje u Prijedoru u pitanju, od ove godine parking mjesto se može  platiti i putem SMS-a, a u planu su i neka nova rješenja poput postavljana table na ulazu grad koja bi pokazivala broj slobodnih parking mjesta

kozarski.com