Početna Prijedorski region Rigorozne mjere u Dubici: Korona info-pult u Domu zdravlja, karantin u sportskoj...

Rigorozne mjere u Dubici: Korona info-pult u Domu zdravlja, karantin u sportskoj dvorani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štab za vanredne situacije Kozarska Dubica odlučio je da uspostavi karantin u prostorijama Doma zdravlja, a za sekundarni karantin određena je gradska sportska dvorana.

Definisano je i više zaključaka kako bi borba protiv širenja opasnog virusa bila što efikasnija.

Zadužena je JZU Dom Zdravlja “Kozma i Damjan“ da formira “Korona-info pult”, za osobe koje imaju simptome virusa. To će, smatra opštinski načelnik Radenko Reljić, proces učiniti efikasnijim, a ovu zdravstvenu ustanovu zaštiti od posljedica koje uzrokuje širenje virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Štab za vanredne situacije Kozarska Dubica od danas je u stalnom zasijedanju. Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije – izjavio je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica i komadant Štaba za vanredne situacije.

Na današnjem sastanku štaba konstatovano je da je na području dubičke opštine potvrđena zaraza virusom Korona kod osam osoba, a 363 je pod epidemiološkim nadzorom.

-Situacija nije bezazlena, ali nema razloga za paniku, već za donošenje konkretnih odluka usmjerenih ka očuvanju zdravlja stanovništva, posebno starijih koje moramo zaštititi. Svi oboljeli sugrađani imaju lakšu kliničku sliku – rekao je Reljić.

Takođe je Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja zadužena, da utvrdi kontakte osoba kod kojih je utvrđen virus Korona. Ova služba će u saradnji sa JP „Vodovod“, “Komunalac“ i Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom dezinfikovati ulaze u svim stambenim zgradama.

Komunalna policija opštine Kozarska Dubica i dalje intenzivno kontroliše rješenja o kućnoj izolaciji koja izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori, a koja su prekršena u tri slučaja.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila