Početna Vijesti Revizori u MUP Srpske našli dva kršenja Zakona o javnim nabavkama

Revizori u MUP Srpske našli dva kršenja Zakona o javnim nabavkama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u 2018. provelo ukupno 302 postupka javnih nabavki ukupne ugovorene vrijednosti 17.607.361 KM sa PDV, ne uključujući vrijednost šest postupaka koji su pokrenuti u 2018, a procedura nastavljena u 2019. godini, navela je Glavna služba za reviziju javnog sektora Srpske.

U revizorskom izvještaju MUP RS za 2018. naveli su da kod pregledanih nabavki nisu utvrđene materijalno značajne neusklađenosti sa Zakonom o javnim nabavkama, osim u dva slučaja.

– Kod otvorenog postupka nabavke radova na rekonstrukciji objekta „A“ Helikopterskog servisa (hangar s radionicom) Zalužani, ugovor sa izvođačem radova „Tigar“ d.o.o. Doboj zaključen je prije isteka roka od 15 dana, što nije u skladu sa članom 72. stav (2) Zakona. Kod  nabavke ugostiteljskih usluga u restoranu Ministarstva u „Centru za obuku“ nije objavljeno obavještenje o dodjeli ugovora koji je zaključen sa Žutim zgradama „Fortuna“ d.o.o. Banjaluka, što nije u skladu sa članom 74. stav (2) Zakona i članom 15. Pravilnika o postupku dodjele ugovora o uslugama iz aneksa 2 dio B Zakona o javnim nabavkama – navode revizori na čelu s glavnim revizorom Duškom Snjegotom.

Inače, MUP je od revizora dobio pozitivno mišljenje o finansijskom izvještaju i pozitivno mišljenje o usklađenosti poslovanja s propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila