Početna Video Resursi koje dijaspora ima na raspolaganju u našoj državi (VIDEO)

Resursi koje dijaspora ima na raspolaganju u našoj državi (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armin Alijagić koji vodi Diaspora Business Centar, i ove sedmice predstavlja resurse koje dijaspora ima na raspolaganju u našoj državi. Između ostalog predstavljen je i Diaspora Business Centar. Centar je nezaobilazna tačka poslovnoj dijaspori pri uspostavljanju i širenju poslovanja unutar Bosne i Hercegovine te bitna tačka domaćim privrednicima pri širenju poslovanja u saradnji sa poslovnom dijasporom.

Veliki dio emisije posvećen je vezi dijaspore sa svojom zemljom. Boravak u inostranstvu može jako pozitivno da utiče na čovjeka te on počinje da prepoznaje i neke svoje potencijale koje ostankom u svojoj zemlji možda nikada ne bi spoznao.

Slična iskustva imaju rođeni Hercegovac i industrijalac Jozo Bogdan, i psiholog i komunikolog iz Podgorice Radoje Cerović. Vodeći nas kroz svoje životne priče oni objašnjavaju kako ih je boravak u inostranstvu promijenio i koliko je možda baš to razlog njihovih uspjeha i dostignuća. Pored toga, oni govore o modernom poslovnom svijetu i šta je potrebno da bi se u njemu postigli rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U segmentu “Poruka načelnika”, načelnik Teslića Milan Miličević govori o potrebi osnivanja Ministarstva za dijasporu.

 

 

Aljazeera

ASHA prodaja vozila