Početna Prijedorski region Rekonstrukcija puteva na području Dubice: Prioritet pravci prema Gradiški i Mlječanici

Rekonstrukcija puteva na području Dubice: Prioritet pravci prema Gradiški i Mlječanici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put Međuvođe-Mlječanica dužine 5.700 metara biće najdalje za mjesec dana, prekategorisan u regionalni. To znači da će njegovo održavanje preuzeti preduzeće “Putevi Srpske”. U novim okolnostima sui šanse da ova veoma važna dionica napokon bude rekonstruisana. Put za Mlječanicu, koja predstavlja veoma važno i perspektivno turističko mjesto, godina je zapušten, asfalt davno oštećen a na pojedinim mjestima, zbog odrona i klizišta, teško prohodan. Na ovaj problem godinama ukazuju u banji Mlječanica te u ovom potkozarskom kraju, o čemu je portal Srpskainfo već pisao, ohrabreni svakom dobrom viješću i najavom o rekonstrukciji puta.

Takođe, ove godine u planu je rekonstrukcija magistralnog puta Kozarska Dubica – Gradiška, uključujući proširenje dionice u Čatrnji koje je u toku. To je takođe veoma važno za Gradišku, naroičito psolije otvaranja novog Carinskog terminala. Za sada, kažu u obližnjoj Mjesnoj zajednici Vrbaška, neophodna je rekonstrukcija mosta na Jablanici, na putu Gradiška – Kozarska Dubica, koji je crna tačka za vozače i gdje se učestalo, zbog suženja, loše preglednosti, bez rasvjete, često dešavaju saobraćajne nezgode sa tragičnim posljedicama.

Nadu da će ove dionice napokon doći na red, nakon posjete gradilištu u Kruškiku i Čatrnji, dali su u Kozarskoj Dubici, nakon razgovora sa Darkom Banjcem, narodnim poslanikom iz ove opštine, Nenad Nešić, direktor “Puteva Republike Srpske” i Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narodni poslanik i predsjednik OO DNS u Kozarskoj Dubici Darko Banjac zahvalio je na Nešićevoj i Popovićevoj posjeti te naglasio da bez obzira na aktuelnu situaciju ne smiju biti zaustavljeni planirani projekti.

On je rekao da će realizacija svih projekata, pogotovo koji se tiču Kozarske Dubice, biti završeni, posebno naglašavajući rekonstrukciju i izgradnju kompleksa bolnice “Mlječanica” koji je u fazi realizacije.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila