Početna Zanimljivosti Recept zbog kojeg kosa raste kao luda

Recept zbog kojeg kosa raste kao luda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modne blogerice ovih su dana fokusirane na brojne tretmane kućne njege, pa nikad nije bilo više savjeta i trikova o njezi kose i kože. No, u moru sličnih jedan tretman se izdvojio više od drugih.

Riječ je o rižinoj vodi, a premda se ova smjesa već nekoliko godina spominje kao blagotvorna za njegu kose, tek sada je izazvala opće interesiranje.

Sve što vam treba za ovaj domaći serum već imate u kući, a to su riža i voda. Rižu trebate isprati i ostaviti u poklopljenoj posudi 24 sata. Nakon toga, dobivenu tečnost ulijte u bocu s rasprišivačem i to je to, imate gotov “čarobni” napitak za svoju kosu koji možete iskoristiti već tokom sljedećeg pranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odri Viktorija (Audrey Victoria) jedna je od onih koja preporučuje upotrebu rižine vode, a tvrdi da je ne treba koristiti češće od dva puta u mjesecu, jer je ovaj tretman vrlo intezivan, iako je prirodan.

Nakon što na uobičajen način operete kosu šamponom i regeneratorom, nanesite rižinu vodu, utrljajte u korijen i ostavite da odstoji 15 minuta. Na kraju isperite kosu običnom vodom, ali ne u potpunosti.

Inače, ovaj tretman ima korijene u staroj japanskoj tradiciji yu-su-ru u okviru koje su stoljećima žene u Japanu koristile rižinu vodu kako bi ojačale svoju tanku dlaku i pospješile njen rast.

Danas je i zvanično dokazano da aminokiseline, vitamini i proteini pronađeni u riži zaista mogu blagotvorno utjecati na kvalitet naše kose. Rižina voda sadrži i inozitol, ugljeni hidrat koji obnavlja oštećenu dlaku, ali je i štiti od loših vanjskih utjecaja. Ova “supstanca” je prirodna, sigurna i nema neželjenih efekata. Poboljšava stanje kose na sasvim zdrav način, čini je glatkom, mekanom i dodaje joj na volumenu.

ASHA prodaja vozila