Početna Prijedorski region REALIZOVANO 12 PROJEKATA I JEDAN MIKROBIZNIS

REALIZOVANO 12 PROJEKATA I JEDAN MIKROBIZNIS

Grad Prijedor i Fondacija “Mozaik” već treću godinu uspješno sarađuju na razvoju programa Omladinske banke u Prijedoru. Do sada su uspješno podržali 32 projekta i četiri mikrobiznisa. Samo u ovoj godini realizovano je dvanaest projekata i jedan mikrobiznis, čija je vrijednost preko 20.000 KM. Uređenje obale rijeke Sane jedan je od projekata koji je realizovan sredstvima Omladinske banke i Grada Prijedora. Riječ je o projektu Omladinske organizacije „Čuvari Sane“, a za ovu namjenu izdvojeno je 1.500 KM.

Prijedor je jedna od 52 lokalne zajednice u BiH koja ima saradnju sa Fondacijom “Mozaik”. Do sada je u BiH preko 340 članova omladinskih banaka realizovano preko 600 projekata i 90 mikrobiznisa, u što je uloženo više od 1.300.000 konvertibilnih maraka.

„Omladinska banka je program koji omogućava mladim ljudima od 17 do 35 godina, da aktivno učestvuju kao članovi i članice Odbora Omladinske banke, da podstiču druge mlade u lokalnoj zajednici i da apliciraju za projekte, pogotovo ako se radi o projektima neformalnih grupa u ruralnim sredinama. U prilici smo  da podržavamo mlade ljude koji žele da se bave preduzetništvom, ne samo da se bave, nego i da dobiju sredstva za pokretanje svog biznisa“, izjavio je Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke Fondacije „Mozaik“

Iz Gradske uprave poručuju da će i ubuduće podržavati kreativne ideje mladih.

kozarski