Početna Magazin Razvedeni par za primjer: Muškarac kosi travu bivšoj supruzi i nakon 28...

Razvedeni par za primjer: Muškarac kosi travu bivšoj supruzi i nakon 28 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, uprkos svemu lošem, odrasli imaju odgovornost i nakon razvoda prema svojoj djeci kako bi im bili dobar primjer. Također mališani će lakše prebroditi trenutak kada njihovi roditelji više nisu skupa kada postoji zreo odnos partnera.

To je na najbolji mogući način pokazao otac 32-godišnje Codie LaChelle McPhate iz Texasa. Njeni roditelji su se razveli kada je imala četiri godine, a danas njen otac ima novu partnericu, a njena majka drugog muškarca.

Codie je na Facebooku podijelila fotografiju njenog oca koji kosi travu svoje bivše supruge.

“Ovo je moj otac koji kosi travnjak moje mame. Oni su razvedeni već 28 godina. Mama ima loša koljena, a moj očuh radi van grada. Kada su moji mlađi sestra i brat pitali zašto tata kosi travnjak, rekla sam im da to radi zato što je mami potrebna pomoć”, napisala je Codie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je kazala kako je veoma sretna jer sada zapravo ima četiri roditelja koji poštuju jedni druge i koji znaju kako treba postupati sa djecom.

“Moj tata je to uradio dok je bio na godišnjem odmoru, kod mene u Texasu”, kazala je Codie i dodala da on nije učinio da bi mu se odalo priznanje.

Nakon razvoda, napisala je Codie, njeni roditelji su odlučili biti odrasle osobe koji će se međusobno poštovati i suosjećati.

“Bez obzira što njihov brak nije uspio, voljeli su se i to nešto znači. Da bi svoju djecu podigli uspješno, da bi bili dobri ljudi, i oni su morali biti dobri. Sretan sam jer imam čudesne roditelje. Mi smo porodica”, zaključila je Codie.

Stručnjaci se slažu u činjenici da je odnos roditelja, čak i među razvedenim partnerima, vrlo koristan za razvoj djece jer im to pomaže u osjećaju prema voljenjima, pokazivanju emocija, povjerenju i samopoštovanju.

ASHA prodaja vozila