Početna Vijesti Razilaze li se Dodik i Pavić?

Razilaze li se Dodik i Pavić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub poslanika DNS-a u NSRS danas je iznenada zatražio jednosatnu pauzu tokom skupštinskog zasjedanja kako bi raspravljali da li će napustiti skupštinsku većinu. Odluka DNS-a povezana je sa dešavanjima u Skupštini grada Prijedora, gdje je u toku sjednica i na na kojoj je Klub SNSD-a zatražio razrješenje funkcije sekretara Skupštine Željka Škundrića i Komisije za izbor i imenovanja, a DF je zatražio smjenu načelnice Odjeljenja za finansije Biljane Malbašić.

Ovo je na blogu objavio poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović.

Prema njegovim saznanjima, SNSD kreće u rušenje DNS-a u njihovom centru Prijedoru, i kao odgovor sada stiže prijetnja da će DNS napustiti skupštinsku većinu i Vladu, jer, kako navodi, smatraju da je SNSD prešao crvenu liniju gaženja i poniženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob na relaciji Dodik – Pavić počeo je oko prodaje Rudnika Ljubija, kada je DNS spriječio Vladu da proda rudnik sumnjivoj kompaniji, a eskalirala je nakon izbora kada je Dodik iskoristio priliku da razbije i podijeli DNS preko Čubrilovića i svojih ljudi stvarajući svoju filijalu DEMOS.

Uskoro će se znati da li je kocka bačena, i hoće li Pavić i DNS krenuti u otvoreni sukob s bivšim saveznicima, Dodikom i SNSD-om.

BN TV

ASHA prodaja vozila