Početna Prijedorski region Razgovarano o mogućem pokretanju proizvodnje motocikala u Dubici

Razgovarano o mogućem pokretanju proizvodnje motocikala u Dubici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić razgovarao je jučeru Banjaluci sa delegacijom iz Slovenije i direktorom preduzeća “Šuvak metal” iz Kozarske Dubice (Bosanska Dubica) o mogućnostima organizovanja proizvodnje motocikala u ovoj opštini.

Đokić je naveo da se raduje mogućnosti za proširenje proizvodnje ovog preduzeća i za zapošljavanje novih radnika i poručio da će Ministarstvo pružiti punu podršku inicijativi ovog projekta, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

“U Republici Srpskoj postoje odlični uslovi za dalji razvoj metalske industrije, a domaćem tržištu su potrebni motocikli”, rekao je Đokić i dodao da će, s ciljem što uspješnije realizacije ovog projekta, biti analizirane mogućnosti podrške ovoj vrsti proizvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor preduzeća “Šuvak metal” Dejan Šuvak istakao je da je zainteresovan za ulaganje u proizvodnju motora “torini”, te da je uvjeren da će njegova kompanija, uz pomoć Ministarstva i delegacije iz Slovenije koja u projektu sarađuje u oblasti konstruisanja i savjetovanja, u narednom periodu uspješno realizovati proizvodnju.

 

Agencije

ASHA prodaja vozila