Početna Prijedorski region Rasvjetljeno razbojništvo u kratkom roku

Rasvjetljeno razbojništvo u kratkom roku

Na redovnoj konferenciji za novinare održanoj danas u prostorijama Policijske uprave Prijedor, načelnik Policijske uprave Sretoja Vujanović, načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić i načelnik Sektora policije Mario Milašin prezentovali su rezultate rada Policijske uprave za mjesec avgust tekuće godine.
Hačelnik Vujanović je istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor održano povoljno stanje bezbjednosti.
U avgustu mjesecu evidentirano je 65 krivičnih djela, što je za 15 djela ili 18% manje u odnosu na uporedni period. Кrivičnih djela po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 14. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 93,9%, a procenat rasvjetljenosti krivičnih djela izvršenih po nepoznatom počiniocu iznosi 73%.
U avgustu mjesecu prijavljena su dva razbojništva. Razbojništvo počinjeno nad radnikom benzinske pumpe u Prijedoru rasvjetljeno je, a samo nekoliko sati nakon izvršenja krivičnog djela izvršilac je pronađen i lišen slobode.
Evidentirano je jedno krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ čijim je izvršenjem, sa parking prostora u Prijedoru otuđeno vozilo.
Na području Policijske uprave Prijedor kontrolisano je i evidentirano 14 ilegalnih migranta, što je za 67% manje u odnosu na isti period prošle godine.
Iz oblasti privrednog kriminaliteta Policijska uprava Prijedor evidentirala je četiri krivična djela.
Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da je Policijska uprava Prijedor iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirala 5 krivičnih djela i 17 prekršaja, a oduzeta je i određena količina opojnih droga.
Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je iz oblasti javnog reda i mira stanje zadovoljavajuće, ističući da je u avgustu mjesecu evidentirano 40 prekršaja iz ove oblasti, što je za 11 prekršaja ili 21% manje u odnosu na uporedni period.
Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirane su 82 saobraćajne nezgode, od čega dvije sa smrtno stradalim licima. Smrtno je stradao vozač putničkog automobila i vozač lakog motocikla.

ASHA prodaja vozila