Početna Prijedorski region Rasvijetljena četiri razbojništva

Rasvijetljena četiri razbojništva

Na području regije Prijedor, prošlog mjeseca nije bilo događaja koji su ugrozili sigurnost građana te je zadržano povoljno stanje bezbjednosti. U tom periodu nije zabilježeno nijedno krivično djelo razbojništva, saopšteno je na redovnoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Prijedor.

“Tokom 2021. godine zabilježena su dva razbojništva, od kojih je jedno rasvijetljeno, kao i tri iz prethodnog perioda”, rekao je načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović. Vujanović je pozvao vlasnike objekata da pojačaju sistem tehničke zaštite kroz uvođenje video-nadzora i alarmnih sistema te da zajedno sa policijskim službenicima preduzmu mjere povećanja bezbjednosti objekata.

Iz policije pozivaju građane da prijave ako primijete kretanje migranata. Prošlog mjeseca službenici PU Prijedor nisu kontrolisali veće grupe migranata. Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je javni red i mir narušen 35 puta. Desile su se 64 saobraćajne nezgode.

“Glavni uzroci saobraćajnih nezgoda u oktobru su brzina kretanja i prvenstvo prolaza u 12 saobraćajnih nezgoda, te neprilagođena brzina i alkohol po osam saobraćajnih nezgoda. Ukupno je stradalo 36 osoba ili za četiri manje u odnosu na uporedni period. Poginula su dva vozača, sedam je osoba teže povrijeđeno, a 27 lakše. Ukupno je evidentiran 1.971 prekršaj ili za 10 odsto manje u odnosu na uporedni period”, rekao je Milašin.

Povodom predstojećih izbora za gradonačelnika Prijedora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata radiće cijeli dan 11. decembra i na sam dan održavanja izbora, 12. decembra. Iz Policijske uprave Prijedor pozvali su sve političe subjekte koji učestvuju na predstojećim vanrednim izborima za gradonačelnika Prijedora da na vrijeme prijave planirane predizborne skupove.

kozarski