Početna Politika Rastu tenzije između Nešića i Trivićeve, ali to nije sve…

Rastu tenzije između Nešića i Trivićeve, ali to nije sve…

Izbori u Prijedoru bili su povod da se javno pojave svađe između predsjednika DNS Nenada Nešića i potpredsjednice PDP Jelene Trivić.

Nije ni Jelena baš cvjećka

Iako je Trivićeva u više navrata u prethodnom periodu iznosila stavove javno da ne vjeruje u iskrenost izlaska DNS iz vladajuće koalicije, Nešić je tek sinoć gostujući na TV Elta kazao da postoji i njena odgovornost za gubitak Prijedora.

“Slušao sam njenu izjavu u kojoj kaže da nije spreman da nas prihvati u opozicioni blok. Uputili smo poziv PDP i SDS za potpisivanje predizbornog koalicionog sporazuma za rušenje Dodika na opštim izborima i još nisam dobio odgovor. Postavljam i ovdje pitanje, da li želite da potpišemo predizborni koalicioni sporazum koji će značiti pobjedu na izborima 2022. Gdje je vaša odgovornost za gubitak Prijedora, gdje je odgovornost Jelene Trivić koja se slika sa kandidatom SDS”, kazao je Nešić.

On je takođe rekao da “koliko zna gospođa Trivić nije srećna što je Draško Stanivuković pobijedio”, navodeći da je njena jedina želja da bude predsjednik Republike Srpske.

Uslijedio je odgovor Jelene Trivić, koja je na svom fejzbuk profilu potvrdila da je bila protiv sporazuma sa DNS-om, objašnjavajući da tek treba da se dokažu kao opozicija.

“Smatram da nas bilo koji preuranjen sporazum sa vama dovodi u situciju izdaje svih onih birača koji smatraju da nisu svi isti, da politika nisu samo kombinatorike, fotelje, vlast, funkcije..Trebamo vidjeti da li možete opstati bez fukcija. Trebamo vidjeti da li ste se sa SNSD razišli zbog različitih pogleda na politike, principe i vrijednosti ili je to rezultat Vaših ličnih nezadovoljstava podjelom plijena”, navela je ona.

Iznijela je i svoje mišljenje da su se razišli sa kolaiiconim partnerima zbog “podjele plijena” i trebaće, kako je napisala, dosta Vrbasa proteći da se vi dokaže da ste se promijenili.

Odbacila je tvrdnju da je nije obradovala pobjeda Draška Stanivukovića u Banjaluci, navodeći da je to veličastvena pobjeda u kojoj je i učestvovala i dala doprinos. Ipak odnosi nisu baš glatki među bivšim rivalima.

Nešićevu izjavu komentarisao i predsjednik PDP Branislav Borenović koji je rekao da je nekorektna izjava, navodeći da se tako ne stiče povjerenje i da su s pravom obazrivi.

“Nažalost, režim i njegovi pobornici se raduju ovakvim izjavama”, konstatovao je Borenović na tviter profilu.

Ni Stanivuković se oko mnogih stvari ne slaže sa Jelenom, ali svako ima svoje ciljeve pa oni opravdavaju određena sredstva. Međutim većina javnosti o ovome malo zna.

Povezano:

Da li je Jelena Trivić “prevarila birače”?

Portparol PDP-a Anja Petrović tvrdi da je dobila prijetnje smrću jer Jelena Trivić nije “najavljena kako treba”

Nešić izjavio da Jelena Trivić nije srećna zbog pobjede Draška Stanivukovića, uslijedile reakcije

ASHA prodaja vozila