Početna Prijedorski region RASTE BROJ POSJETILACA U NACIONALNOM PARKU “KOZARA”

RASTE BROJ POSJETILACA U NACIONALNOM PARKU “KOZARA”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom prazničnih dana u Nacionalnom parku “Kozara” zabilježili su dobru posjetu gostiju, bez obzira na to što su skijaške staze još u pripremi. Na Kozari očekuju da će ovakav trend biti nastavljen.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalnog parka “Kozara”, Božidar Nikoletić ističe da posljednjih nekoliko godina broj posjetilaca stalno raste, što raduje sve u ovom nacionalnom parku, ali i obavezuje da u narednom periodu više rade na povećanju turističkih sadržaja.

– Posljednjih dana vikenda, bez obzira na to što nije bilo snijega, na Kozari bila je velika posjećenost. Prošlog vikenda kada je napadalo nekoliko centimetara snijega posjećenost je bila još veća. Narednih nekoliko dana praviće se i vještački snijeg, tako da će skijanje zaživjeti u punom kapacitetu. Nas to raduje, jer Kozara u svakom smislu treba da bude veoma posjećena, a na sreću ima prostora za razvoj novih sadržaja – rekao je Nikoletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, turistički resursi na Kozari nisu iskorišteni ni 10 odsto. Na tome se, kako kaže, treba raditi. Kako kroz pružanje zabavnih sadržaja, tako i unapređenja smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta koji su trenutno oskudni.

– U pripremi imamo otvaranje Info-centra. To bi trebalo biti 25. januara. Moramo se usaglasiti sa donatorima. To je jedan dobar projekat koji je iz prethodnog perioda, ali sticajem okolnosti biće otvoren u periodu kada sam ja preuzeo dužnost direktora. To je dobra priča o potencijalu Kozare u turističkom smislu, gdje će posjetiocima biti dostupni razni suveniri i proizvodi iz potkozarskih opština. Imaćemo jednu priču o flori i fauni koju ćemo, naravno, uklopiti sa našom istorijskom pričom, odnosno našim muzejom – pojasnio je Nikoletić, dodajući da je Nacionalni park “Kozara” prošle godine posjetilo 134.000 gostiju, što se može reći da je jedna od rekordnih godina po tom pitanju.

Među narednim zadacima im je, kako ističe, proširenje Avantura parka, uređenje novih izletišta, a radiće se i na adaptaciji postojećih bungalova, kao i na izgradnji novih, kako bi povećali smještajne kapacitete.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila