Početna Vijesti Raspisan tender za projektovanje autoputa od Banjaluke do Prijedora

Raspisan tender za projektovanje autoputa od Banjaluke do Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Firma “Everit” iz Banjaluke raspisala je tender za istraživačke radove i projektovanje budućeg autoputa od Banjaluke do Prijedora.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je izabrani projektant dužan da izvrši kompletna geološka istraživanja i ukupan geodetski posao, te da izradi idejno rješenje, glavni projekat, detaljni projekat, plan eksproprijacije zemljišta, studiju izvodljivosti, lokacijske uslove i građevinsku dozvolu.

Takođe, od projektanta se traži i saradnja na procjeni uticaja na životnu sredinu, saradnja s projektantima tokom izmjena koje se budu dešavale u projektovanju, kompletiranje prijave i njena dostava Vladi RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajni rok za dostavu ponuda na ovaj tender je 19. septembar s tim da je do početka decembra izabrani projektant dužan da završi studiju izvodljivosti, idejno rješenje i da Vladi RS dostavi svu potrebnu tehničku dokumentaciju o lokacijskim uslovima. Do početka decembra 2020. godine, prema tenderskoj dokumentaciji, projektant mora da završi glavni projekat i pripremi dokumentaciju kako bi se od nadležnih institucija Republike Srpske dobila dozvola za građane.

Podsjećanja radi, Vlada RS dodijelila je koncesiju kineskoj kompaniji SDHS-CSI BH za igradnju autoputa Banjaluka – Prijedor, dužine oko 42 kilometra, profila sa po dvije saobraćajne trake. Vrijednost ovog projekta je 297 miliona evra, a koncesija je u decembru 2018. godine dodijeljena na period od 33 godine. Koncesiona naknada se sastoji od jednokratne naknade, koja iznosi 1,5 odsto investicije, što iznosi 4.466.600 evra, i godišnje naknade od pet odsto od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti, odnosno od iznosa prikupljene putarine.

Dental Studio Prijedor