Početna Prijedorski region Raspisan konkurs za raspodjelu budžetskih sredstava za KUD-ove

Raspisan konkurs za raspodjelu budžetskih sredstava za KUD-ove

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor pozvao je udruženja iz oblasti amaterizma u kulturi da podnesu zahtjev za raspodjelu sredstava iz budžeta grada Prijedora za sufinansiranje programa rada i aktivnosti ovih udruženja u 2020. godini.

Ovaj poziv bio je raspisan 27. decembra prošle godine i bio je otvoren 15 dana, ali je zbog slabijeg odziva ponovo objavljen, sa rokom produženim za dvije sedmice odnosno do 24. januara.

U međuvremenu je u “Službenom glasniku” grada Prijedora objavljen zaključak gradonačelnika o načinu raspodjele 110.000 KM iz budžeta grada za ovu namjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznos od 20.000 KM usmjeriće se za nabavku opreme za stvaranje uslova za rad Kulturno-umjetničkog društva `Kozara` iz Kozarca prema prijedlogu odbornika Mirsada Duratovića iz Demokratske fronte.

Preostala sredstva od 90.000 KM raspoređivaće se prema Pravilniku o kriterijumima i načinu raspodjele sredstava udruženjima u oblasti amaterizma u kulturi”, navodi se u zaključku.

U Prijedoru djeluje 14 kulturno-umjetničkih društava i udruženja iz oblasti amaterizma u kulturi čiji rad je lani sufinansiran iz budžeta grada.

ASHA prodaja vozila