Početna Prijedorski region Raspisan javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje finansijske pomoći iz programa...

Raspisan javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje finansijske pomoći iz programa održivog povratka

Grad Prijedor raspisao je danas javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje finansijske pomoći iz programa održivog povratka za ovu godinu za šta je u gradskom budžetu predviđeno 200.000 KM.

Pomoć je namijenjena za pet vrsta projekata. U poljoprivredi pomoć će se dodjeljivati za nabavku plastenika i opreme za plastenike, izgradnju i proširenje pomoćnih objekata za stočarstvo, nabavku poljoprivredne mehanizacije i priključaka za poljoprivrednu mehanizaciju, krupne i sitne stoke, opremanje objekata za peradarstvo, nabavku pčelinjih društava, opreme za preradu voća i povrća I sadnica voća.

Projekti za zanatsko i proizvodno-uslužne djelatnosti koji mogu biti finansirani su izgradnja , obnova i rekonstrukcija poslovnog objekta i nabavka opreme i alata.

Projekti udruženja čija je osnovna djelatnost pružanje pomoći povratnicima, projekti opremanja i hitne sanacije društvenih domova, projekti obnove i rekonstrukcije vjerskih objekata.

Fizičko lice, jedno domaćinstvo ili udruženje može da podnese samo jednu prijavu na javni oglas.

Pravo učešća mogu podnijeti povratnici na teritoriju grada Prijedora, udruženja čije je sjedište na području grada Prijedor, vjerske zajednice (islamska i katolička za objekte na području grada Prijedora)

Izbor korisnika i projekata pomoći po osnovu ovog javnog oglasa, vršiće Komisija za izbor korisnika budžetskih sredstava za podršku povratku u gradu Prijedoru imenovana od strane gradonačelnika Prijedora. Komisija će razmatrati prijave u skladu sa odredbama ovog javnog oglasa i Pravilnika o raspodjeli sredstava za podršku povratku u Gradu Prijedoru. Sve blagovremeno pristigle prijave koje ispunjavaju propisane uslove bit će rangirane a sredstva će se dodjeljivati do raspoloživog iznosa. Komisija nema obavezu vraćanja dokumentacije podnosiocima prijava.

Javni poziv objaviće se na oglasnoj tabli Gradske uprave Prijedor, oglasnim tablama Regionalnih kancelarija mjesnih zajednica i na zvaničnoj web stranici grada Prijedora.

 

Rok za podnošenje prijava na predmetni Javni oglas je 15 dana od dana objavljivanja Javnog poziva na web  stranici grada Prijedora: link

Nakon isteka roka za prijavu, Komisija za izbor korisnika budžetskih sredstava za podršku povratka će preliminarne, a nakon provedenog žalbenog postupka i konačne rang liste, po ovom javnom pozivu objaviti na oglasnoj tabli Gradske uprave Prijedor.

 

Click to access S13123_Javni%20oglas.pdf

 

Click to access S13126_spojeno.pdf