Administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića je odlučila da obnovi novogodišnju dekoraciju u Banjaluci i za te namjene biće izdvojeno oko 117.000 KM.

Prema specifikaciji iz tenderske dokumentacije planirana je nabavka i ugradnja 90 komada 2D svijetlećih ukrasa od biorazgradivog i reciklabilnog materijala koji će biti montirani na stubove javne rasvjete.

Ukrasi će biti kupljeni u dvije različite dimenzije, a tenderom je određeno i kako bi ukrasi trebali izgledati.

Zainteresovane firme mogu poslati ponude do 25. novembra, a vrijednost ugovora je 100.000 KM bez PDV. Kriterijum za dodjelu ugovora je, između ostalog najniža cijena.

FOTO:Capital

Zbirna vrijednost ugovora mora biti minimalno 80.000 KM sa PDV-om. Ovaj potez Gradske uprave Banjaluka se razlikuje od prakse iz prethodnih godina.

Prema ranijim informacijama iz Grada Banjaluka u 2021. godini su se za ukrašavanje grada koristili postojeći novogodišnji ukrasi koji su za ove potrebe redizajnirani.

Slično je bilo i u 2020. godini kada nisu izdvajana sredstva za nabavku novog nakita, već samo za montažu i demontaža novogodišnjih ukrasa na banjalučkim ulicama, uz popravku i zamjenu oštećenog nakita. Za taj posao je Grad u 2020. godini izdvojio oko 35.000 KM.

CAPITAL: V. P.