Početna BiH Ramo (66) piše istovremeno sa obje ruke, a na jednoj radi sklekove...

Ramo (66) piše istovremeno sa obje ruke, a na jednoj radi sklekove (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penzioner, 66-godišnji Ramo Bejzić, koji je penziju zaradio radeći 41 godinu kao nastavnik u OŠ „Muhsin Rizvić“ u Fojnici, po mnogočemu je veoma zanimljiv čovjek.

Došao je u Fojnicu iz Čoba u opštini Maglaj radeći kao nastavnik, nikad nije bio na bolovanju, živi sam, ima četvero odrasle djece i četvero unučadi, svi muški, a snaja mu, kaže, u Luksemburgu trudna i nosi još dvojicu unuka.

Ramo svira harmoniku, izdao je 3 CD-a na kojima u njegove pjesme i sevdalinke i neke zajedničke pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u sedmoj deceniji, radi sklekove na jednoj ruci, može iz čučećeg položaja skočiti da stoji, a da se ne opire nogama, piše tekst objema rukama istovremeno dok s vama razgovara.

To je, kažu, talent, jedan odsto svjetske populacije to može uraditi. Prilikom naše posjete domu Rame Bejzića u Fojnici kazao nam je da se sprema u Zenicu jer braća Karić organiziraju „BK festival sevdaha 2020“, gdje je, kako nam je rekao, moderator i tu se traži najbolji koji će predstavljati grad na Bihaćkom festivalu.

– Volim sevdalinku i to mi je u krvi i prava ljubav. Pjevao sam u vojsci na odsluženju vojnog roka, pa kao student na „Studentskom ljetu“ u Maglaju, pjevao sam i pjevam s raznim pjevačima, bio gost radija i TV u raznim emisijama. U početku školovanja se ispostavilo da sam ljevak, učiteljica je tražila da pišem desnom i pisao sam tako i lijevom i desnom i, eto, to mogu i sada uraditi. Dobrovoljni davalac krvi sam bio 30 puta i kod nas je to tradicija u porodici, jedan mi je brat Zijad dao krv više od 45 puta, a drugi Asim više od 60 puta. Penzionerske dane provodim uz harmoniku i pjesmu, zapjevam i za društvo – kaže Ramo Bejzić.

Ramo je demonstrirao kako to piše objema rukama istovremeno, piše Avaz.

Radio je i sklekove na jednoj ruci iako ima 66 godina i više 100 kilograma. Zapjevao  je i zasvirao i kaže zbog njegovog glasa neki su ga prozvali i Fojnički Pavaroti.

 

ASHA prodaja vozila