Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da se dinamika radova na izgradnji dionice autoputa Banjaluka-Prijedor odvija planiranim tempom i podsjetio da će ova investicija imati ogroman značaj za privredni razvoj prijedorske regije, ali i cijele Republike Srpske.

Tokom današnje posjete gradilištu na dionici budućeg auto-puta Banjaluka-Prijedor sa delegacijom kineske kompanije “SDHS-CSI BH”, Čubrilović je rekao da se preduzimaju sve potrebne aktivnosti s ciljem realizacije projekta izgradnje auto-puta u predviđenom roku.

On je naveo da je ovaj projekat od strateškog interesa za cijelu Republiku Srpsku, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Tokom posjete gradilištu istaknuto je da se građevinski radovi intenzivno provode na petlji Prijedor i dijelu trase ka Banjaluci.

“U toku je nasipanje materijala, podrazumijevaju se isključne i uključne rampe, vrše se građevinski radovi, a u proceduri su pripreme za početak izvođenja šipova na petlji. Osim navedenih aktivnosti, vrši se izmještanje podzemnih EE kablova, kao i vodovodnih cijevi. Projektni kamp je u potpunosti spreman, te je stavljen u funkciju”, istakli su predstavnici kineske kompanije.

Nakon obilaska gradilišta, Čubrilović i delegacija kineske kompanije posjetili su projektni kamp kompanije “SDHS-CSI BH” u naselju Ivanjska, koji raspolaže svim neophodnim kapacitetima za rukovodstvo i radnike kineske kompanije koji su angažovani na projektu izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor.