Početna BiH Radnicima ringišpila 16 godina zatvora zbog obljube maloljetnice

Radnicima ringišpila 16 godina zatvora zbog obljube maloljetnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Elmedina Talića (24) i Adnana Hasanovića (25) iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog obljube nad tada 13-godišnjom devojčicom.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud RS, kao neosnovane, odbio žalbe branilaca dvojice optuženih i potvrdio prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju, javljaju Novosti.

Zajedno s njima na osam godina zatvora osuđen je i Mirza Marušić (21), čiju je žalbu Vrhovni sud RS uvažio, pa je ukinuo prvostepenu presudu i postupak vratio na novo suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U presudi se navodi da su optuženi u avgustu 2017. godine imali seksualni odnos sa tada 13 godišnjom devojčiom, iako su znali da se radi o djetetu. Zločin se dogodio tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili na ringišpilu, na kome su prodavali karte za vožnju, pri čemu su i upoznali maloljetnicu.

Osim trojice optuženih, prijava je podnesena i protiv I. B. iz Zavidovića koji nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

ASHA prodaja vozila