Početna Prijedorski region RADIO-KLUB “KOZARA” U NOVIM PROSTORIJAMA

RADIO-KLUB “KOZARA” U NOVIM PROSTORIJAMA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su prostorije Mjesne zajednice na Urijama, u kojima je bio smješten Radio-klub “Kozara”, pretvorene u COVID ambulantu, ovaj klub premješten je u Društveni dom u Malom Palančištu. Ove prostorije na korištenje su dobili od Grada Prijedora, sa kojim već godinama imaju odličnu saradnju.

– Ova prostorija nam više odgovara, jer smo izmješteni iz gradske buke. Zahvalan sam Gradskoj upravi. Grad Prijedor bi trebao služiti za primjer drugim lokalnim zajednicama kako da podrže radio-amatere – rekao je Ognjen Vukić, potpredsjednik Radio-kluba “Kozara”.

Uloga radio-amatera od velikog je značaja, smatra gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković. To je, podsjeća, naročito došlo do izražaja za vrijeme velikih poplava 2014., ali i 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Radio-klub je 2014. godine bio od velike pomoći. Tu su i kada organizujemo razne manifestacije i uvijek su spremni da pomognu. Nemaju previše sredstava, ali ovo rade sa mnogo ljubavi i volje – dodao je on.

Ovaj Radio-klub posjetio je i Dragutin Rodić, predsjednik Gradske organizacije Demokratskog narodnog saveza Prijedor. Prema njegovom mišljenju, sasvim je opravdano ulagati sredsta u razvoj ovakvih klubova.

– Ja se nadam da će klub nastaviti sa razvojem. Mislim da u narednom pitanju treba trajno riješiti pitanje smještajnih prostora, tako da svoj posao mogu raditi na najbolji mogući način. Mi ćemo sve činiti da to tako i bude – rekao je Rodić.

Radio-klub “Kozara” osnovan je prije 65 godina. Trenutno broji oko 40 aktivnih članova.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila