Početna BiH Radari u martu ulovili 2.200 prekršaja manje

Radari u martu ulovili 2.200 prekršaja manje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjena frekvencija saobraćaja usljed vanredne situacije uticala je da brojke o prekoračenju brzine na drumovima u Srpskoj konačno budu u padu, što potvrđuje podatak da su radari u martu ove godine ulovili oko 2.200 vozača manje u odnosu na isti mjesec lani.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih polova (MUP) RS, tokom marta prošle godine radari su zabilježili 6.329 prekršaja prekoračenja brzine vozila, dok je u istom mjesecu ove godine snimljeno 4.110 takvih prekršaja.

– Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja u martu ove godine 807 prekoračenja brzine snimljeno je pomoću radarskog sistema “Gatso”. Uređaji su u prvih 15 dana marta na području Policijske uprave Bijeljina evidentirali 306 prekršaja, na području PU Doboj zabilježeno je 247 prekršaja, a na području PU Prijedor snimljena su 254 prekoračenja brzine – istakli su u MUP-u. Naveli su da je proteklog mjeseca najveća brzina kretanja od 176 kilometara na sat zabilježena na području Doboja i to u mjestu Božinci, gdje je ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Druga na listi najvećih zabilježenih brzina u martu je 157 kilometara na sat na području Novog Grada, a na području Dervente, u mjestu Dažnica, radari su snimili vozilo koje se kretalo brzinom od 140 kilometara na sat. Na obje pomenute lokacije dozvoljena brzina kretanja je 80 kilometara na sat – kazali su u MUP-u.

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović kaže da je očekivano smanjenje prekršaja s obzirom na mjere koje ograničavaju kretanje ljudi.

– Međutim, broj uočenih prekršaja i dalje je zabrinjavajući, naročito u situaciji kada nema gužvi na putevima – rekao je Radović.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da pojačaju disciplinu i poštuju propise kako se zdravstveni sistem ne bi dodatno opterećivao.

– Zbog trenutne pandemije zdravstvene ustanove su opterećene prilivom pacijenata, stoga pozivam sve vozače da vežu pojas, smanje brzinu i tako izbjegnu nesreće. Poseban apel upućujem moticiklistima, budući da je krenula sezona i da ih je sada više na drumovima. Nikada nije vrijeme za divljanje na putevima, posebno ne u ovim danima – dodao je Radović.

Preventiva

Milija Radović kaže da je virus korona pokazao da je preventiva najbolje rješenje u sprečavanju širenja zaraze, naglašavajući da isto pravilo važi i u saobraćaju.

– Agencija sprovodi mnogo preventivnih mjera, ali nam u tome moraju pomoći i sami učesnici u saobraćaju – rekao je Radović.

glassrpske.com

ASHA prodaja vozila