Početna Politika Radaković: “Nisam dio nečijega projekta” na izbore izlazim samostalno

Radaković: “Nisam dio nečijega projekta” na izbore izlazim samostalno

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Slađana Radaković iz Prijedora prijavila se Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) u Sarajevu kao nezavisni kandidat za gradonačelnika grada na Sani na prijevremenim izborima koji će biti održani 12. decembra.

 

Radakovićeva koja je i nezavisna odbornica u Skupštini grada Prijedora  je izjavila da na izbore izlazi kao nezavisni kandidat i da su se pojavile dezinformacije da je podržavaju određene političke partije.

– Molim građane da ne nasjedaju na priču da sam dio nečijeg projekta, s obzirom da se to isto spominjalo na lokalnim izborima i prošle godine, jer sam svojim radom u Skupštini grada Prijedora za godinu dana dokazala da sam potpuno nezavisna – rekla je ona.

Ona dodaje da građani svojim odlukama kreiraju budućnost i da će jedan od presudnih koraka napraviti na izborima u decembru.

– Kada stvari izmiču kontroli javljaju se nesigurnost i kriza, zato poručujem građanima da preuzmu odgovornost. Potrebno je da misle svojom glavom u vrijeme dezinformacija i laži čiji je cilj da ih uvjere u ono što drugi žele. Bitno je da sačuvaju “hladnu glavu” kada je svi gube. Ako nemaju svoj stav, oblikovaće ga okolina. Zato im poručujem da izađu iz mraka, kao što sam i ja, i da budu ničiji. Nećemo da budemo pijuni na šahovskoj tabli. Nećemo u nečiji režim, ili u stranku. Ne mogu me kupiti ničim. Apelujem na Prijedorčane da, kao i ja, pokažu da su jaki i da se suprotstavimo zajedno – poručila je ona.

Navela je da u Federaciji BiH ima nekoliko lokalnih zajednica u kojima su gradonačelnici izabrani kao nezavisni kandidati i da dobro funkcionišu, te da Prijedor ima priliku da krene njihovim stopama.

Radakovićeva je direktorka Javne ustanove Centar “Sunce” iz Prijedora koju pohađaju djeca sa poteškoćama u razvoju.

Podsjećamo, CIK je donio odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za gradonačelnika grada Prijedora, nakon što je 11. oktobra na ovu funkciju ostavku podnio Dalibor Pavlović (SNSD).

Političke partije i nezavisni kandidati prijave za učešće na ovim izborima mogu da podnesu danas do 16 sati.

 

Srpskainfo/Prijedor24.com