Početna BiH PUTNICI OSTALI BEZ TEKSTA! NA TUZLANSKOM AERODROMU prevozili ih u vojnim autobusima:...

PUTNICI OSTALI BEZ TEKSTA! NA TUZLANSKOM AERODROMU prevozili ih u vojnim autobusima: „Unutra se nalaze daske!“ (FOTO)

S povećanjem priliva putnika na Međunarodnom aerodromu u Tuzli, koji usluge nisu mogli dobiti na drugim bh. aerodromima, dovelo je i do sve većeg broja građana koji iskazuju nezadovoljstvo u radu navedene vazdušne luke.

U protekla dva dana tuzlanski aerodrom, shodno svojim kapacitetima, zabilježio je znatno povećanje broja putnika, koji su u najvećoj mjeri preusmjereni iz Sarajeva jer sa tamošnje vazdušne luke zbog magle i vjetra avioni nisu mogli poletjeti.

Prema tvrdnjama čitaoca koji su se javili portalu Klix.ba, a o čemu se ranije pisalo, zbog loše organizovanosti osoblja aerodroma zabilježeni su zastoji u redovnim sigurnosnim procedurama kroz koje prolaze putnici. To su iz ovog aerodroma opravdavali neadekvatnom podrškom sistema za elektronsku registraciju putnika i prtljaga koja je van njihove kontrole.

Tragom negativnih iskustava ranijih čitaoca, redakciji “Klix” portala se javila i putnica koja je sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli putovala za Istanbul 25. decembra prošle godine, nakon što je let otkazan u Sarajevu. Kako tvrdi, nakon dolaska u Tuzli niko ih nije obavijestio o daljnjoj proceduri.

-Svi smo čekali i nakon toga sam primijetila da su pojedini počeli raditi ‘check in’, koji smo prethodno u Sarajevu uradili i dobili broj sjedišta i karte. Na to smo izgubili sat do sat i po, a kartu koju smo dobili bila je ručno ispisana, navodi čitateljka.

Kako dodaje, na tuzlanskom aerodromu svjedočila je i čudnim situacijama.

-Kada smo došli do trenutka kada trebamo ući u avion, do njega nas je prevezao vojni autobus u kojem su se nalazile daske. Mi smo bili začuđeni, a možete misliti tek reakcije stranih državljana. Umjesto u planiranih 15:50 sati, mi smo poletjeli iz Tuzle u 22 sata, navodi ona.

Inače, Međunarodni aerodrom u Tuzli formiran je na mjestu nekadašnjeg vojnog aerodroma u bazi Dubrave koji su međunarodne mirovne vojne snage prioritetno koristile za vlastite vazdušne operacije.