Početna Kultura PUBLIKA PONOVO U POZORIŠTU: Odigrana predstava “Identitluk”

PUBLIKA PONOVO U POZORIŠTU: Odigrana predstava “Identitluk”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozorište Prijedor nakon višemjesečne pauze, zbog epidemije virusa korona, otvorilo je vrata za svoju publiku. Na scenu prvi su stali glumici iz Mostara sa predstavom “Identitluk”, po tekstu Amina Maloufa i u režiji Tanje Miletić. Ovaj komad rađen je u koprodukciji tri mostarska pozorišta.

Višestruko nagrađivana predstava koja na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu. Nasmijaće vas, ali i navesti da razmislite o vlastitom identitetu.

– Predstava ima snažnu poruku. Kao što na kraju komada kažemo da ništa nije važno osim nas, da smo mi kao ljudi najbitniji i da u tom smislu trebamo razmišljati, počevši od svojih identiteta. Što su više slojeviti naši identiteti, mi smo zapravo bogatiji i jedni druge trebamo prihvatiti onakve kakvi jesmo, tako treba i da razmišljamo. I da te naše širine budu još šire – poručio je Ivo Krešić, glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Producent predstave je IOM – Međunarodna organizacija za migracije, radili smo na ovom projektu dva i po mjeseca i tekst su glumci sami pisali za svoje likove. Na osnovu improvizacija zadatih od rediteljice. Reakcije publike su pozitivne i nadamo se da ćemo vam opet doći – dodala je Amela Kreso, glumica Narodnog pozorišta u Mostaru.

Očekivano, za ovu predstavu vladalo je veliko interesovanje publike.

– Predstava je odlična. Jedva smo čekali da Pozorište krene sa radom. Radujemo se novim predstavama – rekla je jedna naša sugrađanka.

Pozorišna sala broji 300 mjesta, a primjenom epidemioloških mjera može primiti do 70 osoba i više ukoliko su gledaoci iz istog domaćinstva i kada nije potrebno da između njih budu po dva prazna sjedišta.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila