Početna Prijedorski region PU Prijedor: Tokom vikenda pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

PU Prijedor: Tokom vikenda pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od  22.11. do 25.11.2019. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu. Tokom akcije ukupno je kontrolisano 309 vozača a prekršajne sankcije izrečene su za 185 vozača ili 59,9%.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisana su 34 vozača, od kojih je šest zadržano lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova, zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisan je 151 vozač od kojih 14 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike, da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise a poseban akcenat stavljamo na pješake i njihovo bezbjedno kretanje kolovozom. Potrebno je da dodatnu pažnju posvete vidljivosti odnosno da noću i u vrijeme smanjene vidljivosti, prilikom kretanja van naselja, koriste svjetloodbojne prsluke kao i da se ne kreću kolovozom pod uticajem alkohola.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor

ASHA prodaja vozila