PU PRIJEDOR: Povoljna bezbjedonosna slika u oktobru

Bezbjednosna situacija na području Policijske uprave Prijedor u mjesecu oktobru bila je stabilna, saopšteno je na konferenciji za medije ovog policijskog tijela. Naročito se prati migrantska kriza, koja nije zaobišla ni operativno područje Policijske uprave Prijedor.

– Problematika vezana za migrantsku krizu je prisutna, ali nije naročito izražena. Za deset mjeseci imali smo 232 migranta. Činjenica je da se broj migranata povećava, kako dolaze hladniji dani. Tako da smo u oktobru imali 66 evidentiranih migranata, skoro duplo u odnosu na septembar i to je trend koji imamo i u prvim danima ovog mjeseca – rekao je načelnik PU Prijedor, Dalibor Ivanić.

On je napomenuo da imaju korektnu saradnju sa policijom Unsko-sanskog kantona, Graničnom policijom i Službom za poslove sa strancima, po ovom piatnju. Što se tiče djela koja su zaokupila pažnju javnosti u proteklom mjesecu,  identifikovan je maloljetnik koji je izbušio gume na 53 vozila, kao i pet državljana Hrvatske koji su, nudeći na prodaju razne predmete i usluge od oštećenih građana otuđila veću sumu novca.

Što se tiče suzbijanja kriminaliteta zadržani su trendovi koji su vladali tokom godine, s tim da je zabilježeno blago povećanje krivičnih djela u oktobru, u odnosu na isti mjesec prošle godine. Međutim, rasvijetljenost krivičnih djela je visoka i iznosi oko 90%. Načelnik Sektora kriminalističke policije, Goran Mikanović napomenuo je da se porast krivičnih djela odnosi na djela manjeg stepena društvene opasnosti. U proteklom mjesecu evidentirano je 19 krađa i teških krađa, što je smanjenje od 30%, u odnosu na isti period prošle godine, kada je zabilježeno 28 takvih slučajeva.

Kada je u pitanju oblast javnog reda i mira, evidentirano je 45 prekršaja, odnosno 16% manje u odnosu na isti period prošle godine.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila