Početna Vijesti PU Prijedor: Po akcentu akcije vozačima izrečeno 360 kaznenih bodova

PU Prijedor: Po akcentu akcije vozačima izrečeno 360 kaznenih bodova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava Prijedor u periodu od 01 . do 05 . avgusta tekuće godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 879 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 556 ili 63,2%, dok su po akcentu akcije sankcionisan 471 učesnik.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisanoa su 402 vozača od kojih 100 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja od 21 do 30 km/h te 30 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h .Tom prilikom vozačima je pored novčane kazne, izrečeno 130 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 160 mjesecikao i 260 kaznenih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, zbog prekršaja učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 69 vozača koji su isključeni iz saobraćaja. Od navedenog broja 13 vozača je zadržano lišenjem slobode zbog utvrđene količine alkohola preko 1,5 g / kg . Tom prilikom vozačima su pored novčane kazne, izrečene 33 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 46 mjesecikao i 100 kaznenih bodova.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

ASHA prodaja vozila