fbpx

Prvi talgo voz prošao u 14-37h kroz Prijedor (VIDEO)

Prvi talgo voz prošao je danas u 14-37h kroz Prijedor i nastavio svoj put prema Bihaću. Riječ je o probnoj vožnji…

Poslije završetka sanacije Unske pruge Blatna – Bihać u dužini od 47 kilometara, promotivni voz za Bihać svečano je jutros krenuo sa Željezničke stanice Sarajevo.

Prema planiranom redu vožnje voz će kretati iz Sarajeva u 16 sati, a u Bihać će stizati u 00:28 sati, dok će iz Bihaća  kretati u 01:57 sati, a u Sarajevo će stizati u 10:28 sati.

Karta u jednom smjeru će koštati 36,70 KM, a povratna karta 59,10 KM s popustima koje putnici ostvaruju po odgovarajućim osnovama.

Vozovi s Talgo garniturama imaju u svom sastavu i kola za spavanje, ukupno pet kabina s dva posteljna mjesta u svakoj kabini, klimu, tv i internet.

Pored  povlastice za povratna putovanja ŽFBiH, u skladu sa svojom komercijalnom politikom, nude putnicima i čitav niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 % odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje 6 odraslih putnika.

Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, lica starija od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi. Djeca starosne dobi od 4 – 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika  imaju povlasticu 50 % od redovne vozne cijene. Kod korištenja povlastice  putnici moraju imati propisan osnov za povlasticu.

Djeca do 4 godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.

Vozna karta sa dodatkom za korištenje posteljnog mjesta u kolima za spavanje za jedan pravac na relaciji Sarajevo-Bihać, odnosno Bihać-Sarajevo iznosi 60,70 KM.

 

Prijedor24.com

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila