Početna Prijedorski region PRVI DAN PROLJEĆA PRIJEDORČANI DOČEKALI RADNO

PRVI DAN PROLJEĆA PRIJEDORČANI DOČEKALI RADNO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcijom čišćenja i uređenja gradske zone, okolnih naselja i planine Kozare, u Prijedoru je obilježen prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma. Akciji pod nazivom “Čisto proljeće”, odazvali su se i mještani Čirkin Polja. Jutros su se uputilili prema Pašincu i uredili ovo prijedorsko izletište.

– Želimo da poručimo našim sugrađanima da vode računa o tome gdje odlažu smeće, da ga ne odlažu u parkovima i izletištima, već na predviđena mjesta. Iskreno se nadamo da ćemo u narednom periodu imati još više ovih akcija, kako bi probudili svijest naših sugrađana. Jer, svjedoci smo da u našem gradu ima sve više divljh deponija, pogotovo u ruralnim područjima – rekao je Dalibor Kos.

Na popularnom igralištu kod stare plinare, zatekli smo starije i mlađe Urijaše. Ne u igri, nego u radnoj akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Redovno provodimo akcije održavanja zelenih površina u našem naselju, kao i ovog igrališta. Prikupljamo sitno smeće i trudimo se da zelene površine budu čiste, jer svakodnevno se na ovom mjestu okupljamo sa našom djecom – istakao je Aleksandar Gajić.

– Trudimo se da uredimo prostor u kojem živimo, ali i damo do znanja mladim ljudima, koliki je značaj održavanja javnih površina. Da shvate da su ove akcije nepotrebne, ako se odgovorno odnosimo prema životnoj sredini i prema sebi – dodao je Igor Kneginjić.

 

Fotografiju prije i poslije uređenja građani mogu poslati na broj 066/796-278 ili na e-mail saobracajstambenokomunalno@prijedorgrad.org do ponedjeljka do 10.00 časova. Najaktivnije očekuju nagrade.

Akciju “Čisto proljeće” podržali su Nacionalni park “Kozara”, “Komunalne usluge” i Šumsko gazdinstvo Prijedor. Povodom Svjetskog dana voda, prijedorski “Vodovod” u ponedjeljak će organizovati akciju čišćenja otpada kod bunara u Tukovima.

kozarski.com

 

ASHA prodaja vozila