Početna BiH Protest naroda protiv poskupljenja struje

Protest naroda protiv poskupljenja struje

Danas u 12 h će u Trebinju biti organizovani protesti protiv poskupljenja struje. Proteste organizuje “ZA PRAVDU I RED – lista Nebojše Vukanovića”

“Ako se narod u Hercegovini bude podigao i ako budemo reagovali kao Zvorničani, Banjalučani i skupi se nekoliko stotina ljudi ispred Elektroprivrede jasno je da će Luka Petrović i Milorad Dodik biti primorani na kapitulaciju ida ćemo sačuvati 200 naših miliona maraka” rekao je Vukanović 

“Ako se budemo pokolebali, kako kaže, i ako narod ne bude želio da se bori protiv otimačione i pljačke, rasprodaje Elektroprivrede i privatizacije onda će to biti samo dodatan podstrek Luki Petroviću i Miloradu Dodiku da nastave da kuluče narod, da otimaju i pljačkaju. Treba reći da ovakva drska pljačka kao što se sada namjerava izvući 200 miliona maraka javnost treba da zna da ta famozna firma Komsar Enerdži nema nikakvu imovinu, nema prostorije”, istakao je Vukanović u izjavi za BN.

Podsjetimo, Nebojša Vukanović je prije nekoliko dana objavio blog u vezi sa odlukom Vlade Republike Srpske, da da saglasnost Elektroprivredi Republike Srpske, za kupovinu firme Komsar enerdži hidro, koja, kako je naveo Vukanović, ne vrijedi pišljiva boba od Rašida Serdarova za nevjerovatnih 200 miliona maraka

” To je mafijaški posao vijeka i kriminal neslućenih razmjera. Sve se dešava u trenutku dok Elektroprivreda Srpske povećava cijenu struje, da narod plaća ceh kriminala, korupcije i anarhije, i ako sada narod ne kaže DOSTA JE i ne izađe na ulice onda treba Luka Petrović, Petar Đokić i Dodik da povećaju cijenu električne energije za još 30% jer narod voli kad ga pljačkaju. Tražio sam odgovor od direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića koliko je dao novaca Serdarovu, ali odgovora po običaju nema. Poslao sam upite resornom ministru Petru Đokiću, te premijeru Viškoviću, ali u odgovoru koji sam dobio iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske nema ništa osim praznoslovlja, demagogije i prebacivanja odgovornosti na Đokića. ” napisao je Vukanović na blogu.