Početna Prijedorski region PROSJEČNA STAROST AUTOMOBILA 18 GODINA

PROSJEČNA STAROST AUTOMOBILA 18 GODINA

Standard građana diriguje i to kakav automobil sebi možemo priuštiti. Po onom što viđamo na cestama, očito je da prosječne plate naših sugrađana nisu dovoljne za kupovinu novijeg automobila , pa se tako najčešće vozimo onim polovnim, nerijetko  uvezenim iz inostranstva. Statistika je i ovdje neumoljiva,putnički  automobili na našim cestama blizu su punoljetstva.

Slobodan Vidović, šef tehnčkog pregleda “Dunav auta”,kaže da je struktura našeg voznog parka takva da je prosjek u RS negdje između 17 i 18 godina.

-Putnička vozila imaju prosjek 17 godina i osam mjeseci a autobusi su nešto mlađi, oni su oko 15 godina , teretna vozila  isto su stara oko 15 godina, a najveći dio traktora koji se registruje star je preko 30 godina – navodi Vidović.

U “Dunav osiguranju” tvrde da posljednjih godina postoji tendencija podmlađivanja našeg voznog parka. Nažalost,  vrlo sporo se pomjera. U ovoj osiguravajućoj kući ističu i to da Prijedorčani najčešće kupuju folcvagenove automobile.

-Tu su takođe dosta zastupljena francuska vozila  od pežoa, citroena, renoa. Starosna struktura mijenja se na bolje u nekom pozitivnom smislu. To je prisutno, međutim vjerovatno ne u onom obimu koji  je potreban da se napravi neki kvalitativni iskorak kako bi se doprinjelo  većoj bezbjednosti saobraćaja u cjelosti – pojašnjava Topić.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila