Početna Prijedorski region Propust tokom trke Beograd – Banjaluka: Prijedorčani bicikliste čekali u centru, oni...

Propust tokom trke Beograd – Banjaluka: Prijedorčani bicikliste čekali u centru, oni otišli na magistralni put

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorčani tvrde da se tokom današnje međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka desio propust, jer biciklisti koji su dočekani u centru nisu prošli gradskim ulicama koje su bile zatvorene za saobraćaj, već su se niz nadvožnjak na Pećanima uključili na magistralni put Prijedor – Novi Grad.

Ovu informaciju za Srpskainfo potvrdili su fotografi koji su čekali bicikliste u centru grada, ali su ih nakon 10-tak minuta vidjeli na udaljenoj magistrali.

Takođe, i na snimku biciklističke trke koja je postavljena na Jutjubu vidi se da biciklisti ne skreću sa Pećana u centar grada, već se spuštaju niz nadvožnjak i dolaskom na magistralni put zbunjeni čekaju oko četiri minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom vožnju nastavljaju magistralnim putem koji u tom dijelu nije bio zatvoren za, saobraćaj. I sami zbunjeni biciklisti, zbunili su i vozače putničkih vozila koji su se zaustavljali.

Prijedorčani su uputili dopis i redakciji Srpskainfo pitajuću zašto se desio propust na četvrtoj etapi trke.

Podsjećaju da je planom trke koji je objavljen na web sajtu Grada Prijedora utvrđen pravac kretanja trke kroz Prijedor. U njemu je navedeno da će se trka odvijati na relaciji Trg majora Zorana Karlice-Miloša Obrenovića-Akademika Jovana Raškovića-Nikole Pašić, Svetosavska, Uskočka, Muharema Suljanovića, Žarka Zgonjanina, Vojvode Putnika, Vidovdanska, Branislava Nušića, Trg majora Zorana Karlice, Akademika Jovana Raškovića, Kozarska.

Međutim, iz nekog razloga desio se propust. Trka je startovala na Trgu majora Zorana Karlice, kod Patrije. Biciklisti su trebali da se provozaju užim centrom grada, gore navedenim ulicama, da se opet vrate kraj Patrije i centrom grada nastave dalje u pravcu Kozarske Dubice.

Na samoj raskrsnici kod Pošte, u pripravnosti su bila dva policijska motocikla, kao i dva civilna motorna vozila beogradskih registarskih tablica koji su trebali biti prethodnica trke na relaciji Prijedor-Kozarska Dubica.

Navedeni policijski motocikli i vozila iz pratnje su nestrpljivo čekali bicikliste da se pojave kod Patrije, te da se nastave kretati prema Kozarskoj Dubici. Međutim, biciklisti se nisu pojavili-tvrdi Prijedorčanin koji je svjedočio današnjem događaju.

Dodaje da je radio-vezom u vozilu beogradskih registarskih tablica primljena informacija da su biciklisti već napustili gradsko područje i da se već nalaze na izlazu iz grada prema Kozarskoj Dubici.

-U tom momentu gosti iz Beograda iz navedenog vozila obavještavaju, domaćina, policijajce na motociklima da je potrebno da ih sprovedu do biciklista i da se nastavi sa trkom. Lično sam bio prisutan na trotoaru par metara od vozila beogradskih tablica, pa sam čuo čovjeka iz vozila kako obavještava policajce da je potrebno da krenu i sustignu bicikliste – priča on.

Dodaje da bi o ovom trebalo da se oglasi gradonačelnik Prijedora ili neko drugi od organizatora kako bi se utvrdilo ko je u navedenoj organizaciji napravio propust.

– Žalosno je da se u jednoj ovakvoj manifestaciji Prijedor obruka. Građani su očekivali da će još jednom vidjeti učesnike trke kako će proći samim centrom grada ali zbog nečijeg propusta ostali su uskraćeni za taj događaj-zaključuje ovaj Prijedorčanin. Istovremeno iz Gradske uprave su se pohvalili na sajtu grada da su bili uspješni organizatori četvrte etape međunarodne biciklističke trke u kojoj je učestvovali 175 biciklista iz 35 zemalja svijeta.

Najavili su da će zbog ovog okupljanja večeras dezinfikovati prostor oko Patrije i uži centar grada.

srpskainfo.com