Početna Region Propao kao političar u Hrvatskoj, sada radi kao magacioner u Irskoj

Propao kao političar u Hrvatskoj, sada radi kao magacioner u Irskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši gradonačelnik hrvatskog grada Gospić Petar Krmpotić od juče živi i radi u Republici Irskoj kao magacioner, pošto je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ-a.

 

Krmpotić je poslije duge političke karijere otišao da radi kao magacioner u Irskoj, a svoj HDZ, čiji je odbornik, nije ni obavijestio o odlasku, navodi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Petar je bio sekretar Grada Gospića, predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije, dva puta predsjednik gradskog HDZ-a, ali prvi čovjek Upravnog odbora Veleučilišta “Nikola Tesla”.

 

Poslije pobjede na lokalnim izborima 2013. godine, postao je gospićki gradonačelnik, a četiri godine kasnije dobio je mjesto predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću, što je formalno i danas.

 

Jutarnji list je podsjetio i da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru u jednom mjestu nedaleko od Dablina, ali da je u biografiji prećutao “sjajnu političku karijeru”.

 

Imaće platu između 1 800 i 2 200 evra, koja s prekovremenim radom može iznositi i do 3 000 evra.

 

Živjeće u hostelu s dvadesetak soba u kojemu će kuhinju dijeliti s ostalim radnicima, među njima i jednim Ličaninom, za šta će platiti približno 700 evra.

 

Ne zna se ni šta će biti s njegovim odborničkim mandatom jer o odlasku formalno nije obavijestio stranku.

 

Jutarnji list

ASHA prodaja vozila