Početna Crna hronika Pronađen lažni novac i kokain

Pronađen lažni novac i kokain

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, sprovodeći mjere i aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga, dana 16.10.2021. godine, izvršili su zaustavljanje i kontrolu taksi vozila u kojem se nalazilo pet lica iz Prijedora i Novog Grada (Bosanski Novi).

Prilikom kontrole u vozilu je uočeno pvc pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Pribavljanjem naredbe sudije Osnovnog suda u Prijedoru, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, izvršen je pretres vozila kom prilikom je oduzeta određena količina opojne droge.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ slobode je lišeno lice D.K. iz Prijedora.

Dana 17.10.2021. godine, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres stambenih prostorija i vozila koje koristi lice D.K., kom prilikom je u vozilu pronađeno i oduzeto devet krivotvorenih novčanica u apoenima od 20 Eura i 50 KM.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv D.K., biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Krivotvorenje novca“.