Početna Kultura PROMOVISANA NOVA ZBIRKA POEZIJE STOJANA ŠAŠIĆA

PROMOVISANA NOVA ZBIRKA POEZIJE STOJANA ŠAŠIĆA

“Tragovi prošlosti”, naziv je nove zbirke poezije našeg sugrađanina Stojana Šašića, koja je u Galeriji “Sreten Stojanović”, večeras  predstavljena prijedorskoj publici .

–Inspiraciju za moju novu knjigu pronašao sam u svom rodnom selu iz kojeg sam otišao prije 60 godina i  mojoj  rodnoj kući . Ovo je knjiga o nostalgiji i mladosti. Knjigu sam  posvetio odraslima” – kaže Stojan i dodaje da je zbirku poezije posvetio i svojoj porodici, unucima i praunucima.

O Šašićevoj poeziji na promociji je govorio i prijedorski pisac Mladen Vučkovac, recenzent knjige, koji je za  Stojana rekao da je  izuzetno talentovan dječiji pjesnik.

“Bila mi je čast biti recenzent Stojanove devete knjige. Do skora nisam ni znao da Šašić piše divnu poeziju, da je za četiri godine objavio devet knjiga poezije i proze i  da je deseta knjiga u pripremi”-kazao je recenzent Vučkovac.

– Prijedorska „Prosvjeta“ se pojavljuje kao jedno renomirano kulturno društvo, koje se bavi zaštitom ćirilice, jezika, lijepom riječju, ali i organizacijom književnih večeri. Ovaj put imamo čast da predstavimo rad i djelo Stojana Šašića – rekao je večeras predsjednik „Prosvjete“, Branislav Kecman.

Nova zbirka poezije objavljena je  u izdanju banjalučkog „GRAFIDA“ i prijedorskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“. Iza sebe ima i četiri knjige poezije za djecu: „Četiri drugara“, „Dječija planeta“, “Dječija maštijada”,”Da li znaš surovi svijete”, knjige proze  “U vihoru života” i  „Na pučini života, kao i zbirku ljubavnih pjesama “Amor vincit Omnia”.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila