U prepunoj Gradskoj čitaonici sinoć je promovisan novi roman Mirjane Bobić Mojsilović ”Sazvežđe svitaca”. Na koricama ovog romana navodi se da je ovo zbirka melanholije, nade i burnih osjećanja. Autorki je ovo prvi put da je u Prijedoru i kako kaže, oduševljena je prijedorskom publikom.

”Imam priliku da promovišem moj novi roman koji je izašao prije tri nedjelje. Pisala sam ga oko četiri godine. Vrlo sam srećna, a vidim da su i moji čitaoci. Roman je o usamljenosti koja je nažalost jedna od dvije najveće bolesti savremene civilizacije. Prva je egoizam patološki”, navela je Bobić Mojsilović.

Iz Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije” navode da je večerašnja promocija bila kruna ovogodišnjih dešavanja povodom Dana biblioteke i krsne slave.

”Riječ je o promociji jednog izuzetnog romana za koji kažu da je najbolji do sada koji je napisala Mirjana Bobić Mojsilović. Čitaonica je bila prepuna, jer su svi imali želju da čuju ovu književnicu”, navela je Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije”.

Za sutra je najavljeno otvaranje bibliotečkog kutka na Pedijatrijskom odjelu bolnice ”Dr Mladen Stojanović”, gdje će biti doniran veliki broj slikovnica i knjiga kako bi djeci bolnički dani bili mnogo lakši.

V.N.