Početna Biznis Promovisan charter let od Banje Luke do Atine

Promovisan charter let od Banje Luke do Atine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač rekla je večeras da otvaranje novih avio-linija sa Aerodroma Banja Luka omogućava razvoj turizma i privrede RS-a, republičkog avio-saobraćaja i javnog preduzeća “Aerodromi Srpske”.

“Aerodrom Banja Luka posljednjih godina stvara dobre uslove za organizaciju avionskih letova prema svim evropskim destinacijama. Samim tim naš aerodrom je prepoznat kao povoljna i zanimljiva avio-destinacija u regionu”, rekla je Kovač novinarima na manifestaciji “Grčko veče” u Banjoj Luci, na kojoj je promovisano uvođenje charter leta od Banje Luke do Atine u Grčkoj.

Ona je dodala da zvanično povezivanje vazdušnim putem sa Atinom i drugim destinacijama stvara mogućnosti saradnje sa ostalim svjetskim avio-kompanijama.

“Uvođenje charter letova za Grčku, od juna do kraja septembra, odličan je poslovni potez jer u oblasti turizma RS-a i Grčka dobro sarađuju. Naši građani, koji su zainteresovani za grčke destinacije, pokazuju veliki interes za putovanje avionom jer mogu daleko brže, komfornije i efikasnije da dođu do te zemlje”, navela je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je istakla da, sa druge strane, postoji velika zainteresovanost grčkih turista za destinacije u RS-u, s obzirom da su lani imali oko 6.700 noćenja.

“Ovakav način putovanja stvara dobre uslove da njihov broj bude daleko veći”, poručila je Kovač.