Početna BiH Proljeće će pričekati, od sutra susnježica i snijeg

Proljeće će pričekati, od sutra susnježica i snijeg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema profnozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda FBiH proljeće će nas nakratko na pustiti jer će u narednih nekoliko dana doći do pada temperature uz hladnu kišu, susnježicu i snijeg.

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, dok će u drugoj polovini dana lokalno može pasti slaba kratkotrajna kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 8 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni se očekuje jače naoblačenje. Od poslijepodnevnih sati će padati slaba kiša koja bi tokom noći na utorak prešla u susnježicu i snijeg. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša, dok se prestanak padavina očekuje u poslijepodnevnim satima i postepeno razvedravanje tokom noći na srijedu.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu od 5 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

ASHA prodaja vozila