fbpx

Projekat „Muzika spaja”: Stolački orkestar 29. septembra u Prijedoru

U okviru projekta „Muzika spaja” kojeg implementira Gradski Orkestar „Stolac“u saradnji sa IOM-om i USAID-om, stolački orkestar organizuje mini turneju po Bosni i Hercegovini organizacijom sedam koncerata. Bosanskohercegovačka turneja počinje 15.9.2018. godine u Žepču i u septembru se nastavlja u Brčkom (16.9.), Prijedoru (29.9.) i Bihaću (30.9.), dok je deseti mjesec rezervisan za koncete u Bugojnu (13.10.), Jajcu (14.10.) i finalni koncert u Trebinju (27.10.).

Nastupi stolačkog orkestara, koji promovira pozitivne vrijednosti i u praksi pokazuje da je uz skromne uslove u kojima radi moguće postizati vrhunske rezultate, priređuju vrhunski koncert i zabavu za sjećanje, pa je ovo i svojevrstan poziv građanstvu navedenih opština da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju.Svoju pozitivnu energiju i atraktivan repertoar „Gradski orkestar Stolac“ je do sada predstavio širom BiH i regiona, te učestvovao na svim značajnim manifestacijama (Kids festival, Baščaršijske noći, dani Mimoze, Trumpeta Nareta, prijemi za diplomatski kor, Dani evropskog naslijeđa, itd).

Također, turneja „Muzika spaja“ će biti dio dokumentarnog filma „Kome trube trube?“koji će biti premijerno prikazan nakon završetka turneje po bosanskohercegovačkim gradovima.

Repertoar sastavljen od kompozicija od „Baha do sevdaha“ , pop i rok hitova, narodne  muzike u modernim arnžmanima prilagođenim ovakvoj vrsti orkestra pod vodstvom prof. Zvonke Kneževića garantuje nezaboravan koncert.

Nakon Žepča i Brčkog, dolazimo u Prijedor.

Ovaj kulturni događaj će se održati u subotu 29.9.2018. godine sa početkom u  16,00 sati na Trgu majora Zorana Karlice (kod Patrije) u Prijedoru.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila