Početna BiH Prognoziraju se temperature do 40 stepeni, osvježenje u subotu

Prognoziraju se temperature do 40 stepeni, osvježenje u subotu

U subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Polije podne lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar slab jugozapadni. Na sjeveru Bosne vjetar prije podne sjeverni i sjeverozapadni, a poslije podne u skretanju na istočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 33 do 39 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Poslijepodne je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 35 stepeni.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se i sutra. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 34 do 40 stepeni.

U subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Polije podne lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni.

Sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana biće u nedjelju. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 36, na jugu do 39 stepeni.