Početna Prijedorski region Proglašena vanredna situacija na teritoriji grada Prijedora

Proglašena vanredna situacija na teritoriji grada Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu člana 39. stav 3. i  člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“,  broj: 121/12 )  i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja grada Prijedora („Službeni glasnik grada Prijedora“, broj:7/13 ), na sjednici održanoj dana 16.03.2020 godineu 20,00 časova  Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora,  donosi sledeće:

 

ZAKLJUČKE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

  1. Zbog prisutne opasnosti od pojave i širenja novog korona virusa proglašava se vanredna situacija na teritoriji grada Prijedora.
  2. Sve dosada donesene naredbe i utvrđene obaveze koje se odnose za sprečavanje pojave i širenja novog korona virusa na području grada Prijedora kojesu donesene od strane Gradskog štaba za vanredne sitasije ostaju na snazi.
  3. Obavezuju se svi subjekti zaštite i spasavanja kao i javna preduzeća i ustanove da mjere zaštite i spasavanja na  području grada Prijedora zbog ugroženosti stanovništva usled pojave novog korona virusa, vrše u skladu sa vlastitim operativnim planovima zaštite  i spasavanja u vanrednoj situaciji.
  4. Obavezuju se svi subjekti i građani grada Prijedora da vlastite kapaciete i sredstva prema ukazanim potrebama a na zahtjev Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, stave u funkciju sprovođenja mjera sprečavanja pojave i širenja  novog korona virusa.
  5. Obavezuju se javna preduzeća i ustanove i svi subjekti zaštite i spasavanja da uspostave kontinuiran  radsa minimalnim brojem izvršilaca, tokom perioda trajanja vanredne situacije na području grada Prijedora
  6. U aktivnostima sprovođenja mjera zaštite i spasavanja prioritet dati spašavanju životno ugroženog stanovništva i realizaciji zadataka koji obezbjeđuju zaštitu većeg broja ugroženog stanovništva.
  7. U okviru  Budžeta grada Prijedora obezbijediti finansijska sredstva za podmirenje troškova koji nastanu tokom angažovanja javnih preduzeća i ustanova kao i privrednih društava i drugih pravnih lica  na sprovođenju mjera zaštite od novog korona virusa.
  8. Obavezuju se svi subjekti koji učestvuju u sprovođenju mjera zaštite od novog korona virusa  da o stanju i potrebnim mjerama zaštite   blagovremeno i redovno izvještavaju Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedor..
ASHA prodaja vozila